WarezTurkey » Belgeseller » Gazinin İzmir Günleri | VCDRip XviD | Belgesel

Sizinleyiz...
Windows 10 Tüm Sürümler indir
Adobe Cloud Tüm Sürümler indir
Windows 7 Tüm Sürümler Tek DVD
Warezturkey Güncel Duyuru
 
 
 

Gazinin İzmir Günleri | VCDRip XviD | Belgesel

Ekleyen: plextor57 - Tarih: 22-06-2013, 05:18

0
Gazinin İzmir Günleri | VCDRip XviD | Belgesel


Gazinin İzmir Günleri | VCDRip XviD | Belgesel




Mustafa Kemal'in yaşamında doğduğu kent Selanik, İmparatorluğun Başkenti İstanbul, Cumhuriyetin Başkenti Ankara kuşkusuz büyük önem taşıyor. Ancak yaşamında tam 18 kez İzmir'e gelen Atatürk'ün aldığı kararlarda ve yaptığı girişimlerde İzmir'in rolü büyük..

İzmir'de düzenlenen Birinci İktisat Kongresi'nin yanı sıra, Mustafa Kemal, Saltanatı kaldırmayı ilk kez 18 Eylül 1922 günü, İzmir hala ateşler içindeyken ilk kez telaffuz etmişti. Elbette, Gazi'nin hilafetin kaldırılması, eğitimde birliğin sağlanması, laik eğitime geçilmesi gibi kararları da, ülkenin batıya en açık kentinde planlaması rastlantı olarak açıklanamaz.

Belgeselin metinlerini yazan Dr. Sabri Yetkin'in dediği gibi, 'Atatürk'ün yaşamında İzmir'in çok özel bir yeri var. Kurtuluş ve kuruluş İzmirle özdeşleşmiş, bu açıdan Gazi'nin siyasal kimliğinin oluşumunda İzmir'in katkısı çok büyüktür. Ayrıca Gazi annesini İzmir'de toprağa vermiş, tek evliliğini de İzmir'de yapmış, bu yüzden kentle duygusal bir bağ oluşturmuştur'... Dr. Yetkin'in yanı sıra, Dr. Fikret Yılmaz'ın bilimsel ve görsel danışmanlığında, Enis Rıza Sakızlı'nın yönettiği ve yapımını ekibiyle üstlendiği filme Ford Otokoç ile Pınar sponsorlar olarak destek veriyorlar. Belgesel Gazi'nin İzmir günlerini, bilimsel araştırmalara dayalı olarak ve sanatsal içeriğiyle kalıcı bir eser olarak dikkat çekiyor.

Kategori: Belgeseller

Merhabalar, Sitemizi Ziyaretçi olarak görüntülemektesiniz.
Sitemize üye olmak zorunda değilsiniz ve üye olmanın ek bir avantajı yok. Linklerimizin büyük bir kısmı herkese açıktır. Hemen üst kısımda İndirme Linkleri altında linkleri görebilirsiniz. Eğer illa üye olmak isterseniz Üyelik formu için buraya tıklayın ve üyelik işlemini yapın.
Bilgi
Ziyaretçi grubunun yorum yapmasına izin verilmemektedir. (Yorum sistemi kapalı ve bunun için mail atmayınız.)