WarezTurkey » Sıkça Sorulan Sorular - Duyurular » Winrar CRC Hataları ve Çözümleri

Sizinleyiz...
Windows 10 Tüm Sürümler indir
Adobe Cloud Tüm Sürümler indir
Windows 7 Tüm Sürümler Tek DVD
Warezturkey Güncel Duyuru
 
 
 

Winrar CRC Hataları ve Çözümleri

Ekleyen: Supremacy - Tarih: 9-03-2015, 16:28

32
Winrar CRC Hataları ve Çözümleri


Winrar CRC hatası nedir ? Çözümü var mıdır ? Winrar crc hatası neden olur ? Winrar parola hatası nedir ? Neden oluşur ? Esas sorun ya da sorunlar nedir ? gibi sorulara cevap bulabileceğiniz güzel bir makale sizinle.

Winrar günümüzde en çok kullanılan dosya sıkıştırma programlarından biridir.Ancak Winrardada bazı hatalar karşımıza çıkar bazen bu durumlar can sıkar. Winrarda karşımıza en çok çıkacak hatalardan biri CRC (Cyclic Redundancy Check) hatasıdır.

Lütfen ama lütfen bu uzun uzadıya yazıyı bir kere okuyun. Bozuk dosya indirmek, dosyanın hasarlı olması sadece winrar ile alakalı bir olay değildir. Rarlanmayan bir filmi, resmi, yazıyı dahi bozuk indirme durumu vardır. Dosya indiren her bireyin bunu bilmesi gerekiyor.

CRC Hatası nedir? Nasıl oluşur?
1 - Heşeyden önce iş bilgisayarınızda başlar, eğer bilgisayarınızda virüs varsa veri kayıpları yaşarsınız, ya da bilgisayarınızda olan dosyalar bozulur, o nedenle antivirüs ve güncel işletim sistemi şart. Veri kaybı demek dosyayı bozuk indirmek, dosyanın durduğu yerde bozulması anlamına gelir.
2 - Bir dosya indirirken net bağlantısının kesilmeside çok nadir olsada crcye sebebiyet verir, o nedenle dosya indirirken bağlantınızı kesmemeye özen gösterin.
3 - Sürekli crc hataları alıyorsanız bunun 2 önemli faktörü var
a- Ya sabit diskinizin miladı dolmuş ki bunuda bazı programlar ile kontrol ederek anlayabilirsiniz.
b- Servis sağlayıcınız yani size internet veren şirketin hatlarında sorun var demektir bu geçicide olabilir daimide olabilir.Bunu anlamanın en basit yolu aynı evde farklı 2 bilgisayarda hata veren dosyaları indirerek test etmek olur.Eğer böyle bir sorun yaşarsanız spliter,kablolalar gibi bileşenleri değiştirmek gerekir sorun hala devam ederse servis sağlayıcınız ile görüşerek data akltarımlarında veri kayıpları yaşadığınızı bildirmeniz gerekir.
4 - Crc hatası net bağlantısı haricinde donanımlarınızda oluşan sorunlardanda olabilir bu ram olur hdd olur.Bunu ancak siz anlayabilir siz müdehale edebilirsiniz.
5 - Crc hatalarında yanlış parola ibaresi çıkar bu sizi aldatmasın yanlış parola gibi durumlarda dosya hiç bir şekilde açılmaz, ancak crc hatası çeviren çoklu partlara dikkat edin part 1,2 çıkar 3 te crc yanlış parola hatası verir.Bu gibi durumlarda hata crcdir zira parola yanlış olsa ilk ekran parola hatasını görürsünüz. 1. Partta crc hatası verirse yine yanlış parola diye aldanabilirsiniz unutmayın crc hatalarında ekranda crc hatası ibarasi olur + yanlış parola ibareside olur, bu hata crc dir, zira yanlış parola olan dosyayı hiç açamazsınız ve sadece parola hatası verir.
6 - Dosya eksik ya da hatalı inerse isterse bu 1 kb eksik olsun yine crc hatası vermesine neden olur, özellike idm dosya birleştirme yaparken asla neti kesmeyin ya da o anda başka bir işlem yapmayın.
7 - İnternet download manager programı ile indirme yaparken dikkat edin. Evet dikkat edin. Aldığınız crc hatalarının ençok nedeni bu program. Program parça, parça dosya indiriyor ve indirme tamam olunca arkaplanda birleştirme yapıyor o esnada en ufak bir hata, disk okumama, donanım yetersizliği vb. durumda dosya çöp olur.
8 - Debrid ve türevi yerlerden link çeviriyorsanız bu tip yerler dosyayı 24 saat veya daha uzun bir süre kendi sunucusunda saklar. Eğer dosya oraya bozuk inmişse siz de bozuk indirmiş olursunuz. Linki her yeniden girdiğinizde dosyayı tekrar indirme bu sistemler, sunucuda olanı verir. Hali ile sunucusunda yer alan bozuk linki size verecektir. Bu özellikle ucuz debridlerin kronik sorunudur güzel kardeşim.


Crc Hataları Nasıl Çözülür?
0 - Winrarın en güncel sürüm olduğuna dikkat edin. Sol blokta daima güncel sürüm mevcut
1 - İlk olarak bilgisayarınızda virüs olmadığına ve sabit diskinizin, ramlerinizin sorunsuz çalıştığından emin olmalısınız.
2 - Bilgisayarınıza ccleaner gibi bir program kurarak tüm çerezleri,çöp dosyaları temizleyin,reg kayıt girdilerini yine bu program ile temizleyin akabinde modeminize reset atın ve
a - Dosyayı tekrar indirin, eğer alternatif linki varsa alternatif linkten indirin
b - Herhangi bir indirme yöneticisi kullanıyorsanız, idm, flashget gibi bunun yerine alternatif bir program ile indirme yapın yada mozilla ya da internet explorer ya da hangi tarayıcıyı kullanıyorsanız onun indirme arayüzü ile indirin, eğer normal tarayıcı arayüzü ile indirme yapıyorsanız tam tersini uygulayın.
3 - Dosya upload sitelerinde bazı zamanlarda hatalar olabilir, o nedenle alternatif linklerden indirmeleri deneyin. Bir dosyada hata aldıysanız bunu bize bildirin. x hosttan indirdim ve hata aldım kontrol edebilir misiniz ? Bunu yazmanız yeterli olacaktır.
4 - Farklı bir bilgisayardan dosyayı indirmeyi deneyin ancak unutmayın aynı internet bağlantısını kullanıyorsanız ve veri aktarımda veri kaybı varsa başka bilgisayarda olsa hata verecektir
5 - Aynı evde farklı bir bilgisayardan dosyayı indirip hata alırsanız 2. adımı uygulayın
6- Winrar ile dosyayı onarmayı deneyin. Eğer dosyada kurtarma kaydı var ve dosya çok bozuk inmediyse sorunu çözer.

Genel olarak crc budur, olabilecek nedenler çözümler bunlardır, bu arada bizler çoklu partlarda rarladığımız dosyaları test ederiz ondan sonra yükleriz, attığımız sitede bir sorun olursa diye alternatif veririz, zaten böyle birşey olduğunda biz bunu anlarız.Çünkü sitelere dosya eksik giderse link alamazsınız o nedenle yukarda olan bilgiler oldukça işinize yarar.

Upload sitelerinde kullanılan teknoloji ile evdeki bilgisayarlar aynı değildir, ancak bu gibi sitelerdede sorunlar olabilir olmaz diye birşey yok, aynı bizdeki gibi donanımlarda sorunlar olur veri kayıpları yaşanır.Bunuda bizler yine anlarız.Bir konuda 1 kişi crc hatası aldım diyebilir 2. kişide diyebilir 3. kişi derse o işte sorun var demektir :)

Velhasıl site adminleri sorun yok diyorsa sizde 50 kere indirmeye rağmen hata alıyorsanız, yukarda olan şartları göz önünde bulundurun, site adminleri sizin servis sağlayıcınız, ya da bilgisayarınızın içine saklanmış toz bulutu değildir bu nedenle crc nedir bilmeniz ona göre müdehale etmeniz lazım, bölgenizde hatlarda sıkıntı varsa bunu ancak siz tespit edebilir servis sağlayıcınız çözebilir.


Ek olarak bizler yüksek kapasiteli donanımlar, yüksek bağlantı hızları ile yükleme işlemlerini yapıyoruz. Yani yüklemeler ev bilgisayarlarından, ttnet bağlantıları ile yapılıyor sanmayın. Bundan bahsetme nedenim sanayi tipi işlemciler kullanıyoruz buda olası tüm hataların önüne geçiyor. Bağlantı hızımız ? Buyrun


Bağlantı ya da donanım bu işte çok önemli çünkü lanet olası rarlama işlemcinin aklını alan bir işlem. Gerek bizler gerek filehoslar bu kalitede donanımlar kullanıyor buda olası veri kaybının önüne geçiyor. Ancak olmaz olmaz diye bir kural yok. Bir hata alırsanız önceliğiniz bu makale olsun akabinde bize bildirin biz dosyayı belirttiğiniz sunucudan indirip kontrol sağlarız.


Parola veya Şifre Sorunu
Eğer winrar parola hatası derse parola yanlıştır ve elinizde doğru parola olmaz ise o dosya açılmaz, sitelerde olan şifreleri mümkün olduğunca el ile yazmaya özen gösterin. En önemlisi parola hatası ile crc hatasını birbirinden ayırın, parola hatasında dosya hiç bir şekilde açılmaz.

Winrar ile dosyayı onarma
Eğer dosyada kurtarma kaydı varsa winrar ile dosyayı onarmayı deneyebilirsiniz. Onarmaya rağmen hata alırsanız dosya o denli bozuk inmiştir. Yukarıda yazdıklarımı göz önüne alarak tekrar indirme yapabilirsiniz.

[media=https://www.youtube.com/watch?v=7BrtzkvbOX8]


Sorun bildirirken
Yazışarak diyalog kurduğumuz bir ortamdayız. Bu bağlamda;
çalışmıyor
hata veriyor
vb. kısa birşey ifade etmeyen sözler yerine daha kapsamlı bilgiler sunmanız yararınıza. Unutmayın burası ücretsiz bir ortam. Herhangi birşey için destek sözü sunmuyor yada vaat etmiyoruz ancak bildiğimiz birşey varsa yardımcı olmaya çalışırız. Bu bağlamda yaşadığınız sorunlarda detayları ekleyin. Örnek bir kurgu ile;

- CRC nedir artık öğrendik. Testlerimizi yaptık. Ancak yine sonuç alamadık. Bu durumu bize iletin. Alternatif linkler varsa "ilgili sunucudan jdownloader/idm/tarayıcı aracılığı ile indirdim kontrol mümkün mü ? " demeniz bizim için yeterli. Yüksek bağlantımız mevcut indirip kontrol sağlarız.

Hata verdi der ne indirme sunucusu yazarsanız, ne indirme programı bu durumda yardım beklemeyin.

Otomatik Şifre Tanımlama
Sol bloktan güncel winrar programını indirip kurun. Herhangi bir dosyanın üzerine gelip arşive ekle diyin;


2 - Parola seç yazan yere tıklayın;


3 - Parolaları yönet yazan yere tıklayın;


4 - Sağ kısımdan ekleye tıklayın;


5 - Parola bilgilerini girin. Bizim kullandığımız parola www.warezturkey onu üst kısma yazıyoruz. Alt kısma ise ona bir etiket tanım ediyoruz. w basınca bu parola çıksın;


parolayı tanım ettik peki ne işe yarar ?
Warezturkeyden indirdiğiniz herhangi bir dosyaya sağ klik yapın ve klasöre çıkar diyin;


ilgili ekranda tanım ettiğiniz harfi girin;


hoop tanım ettiğiniz parola girilmiş olur.

Son olarak
Şifreli olsun ya da olmasın. Sıkıştırma yapılsın yada yapılmasın olası indirme sorunlarında dosya bozuk olur. Örneğin rar yapılmamış bir film indirdiniz ve bu bozuk indi. Dosyaya tıkladığınızda crc, parola hatası demez sadece dosya bozuk hatası gelir.

Winrar dosyalarını neden şifreliyorsunuz ?
Hemen, hemen herkesin bilgisayarında bir antivirüs programı var. Antivirüs programları arkaplanda daima tarama yapar. Neye karşı ? virüs ya da benzeri. Filehostlarda da benzeri bir sistem var. Yüklenen dosyaların tamamına yakını telif içeren dosyadır. Bu nedenle filehostlar bu dosyaları tarar ve siler. Bunun önüne rar dosyasına şifre koyarak geçebiliyorsunuz. Bu sistem rapidshare.de ya da rapidshare.com zamanından vardır.
Bir dosyaya şifre koymak dosyanın yapısını bozmaz. Sıkıştırma yapılmayan bir dosyada bozuk inebilir. Onda bir hata almazsınız ancak dosya açılmaz. Bir takıma sıkıştırma yapmak hem dosya boyutunu düşürür hem sağlama yapmamızı sağlar. İşin aslına bakarsanız dosya rarlamak bizim pek sevdiğimiz, hoşlandığımız bir iş değil. Çünkü bu işlem CPU sömürmekte.
Diğer yandan çabuk silinmeleri önlemek zira dosya paylaşım siteleri dosya içeriğini tarayabiliyor. Ancak rar şifresi koyarsanız tanıyamıyor.
Yüklenen sunucularda olası virüs olgusuna karşı dosyayı güvenli hale almak. Rar şifresi ile korunan bir dosyaya virüs bulaşamaz.


Eski Winrar Sürümü Kullanırsanız Ne olur?
Nisan 2018 itibarı ile güncel winrar sürümü 5.50. Bilgisayarımda 4 sürümü bir winrar kurulu ve bakalım başıma ne iş açıyor;





Güncel sürümü kuruyorum;


Dilerim faydalı olur.
Supremacy - WT

Kategori: Sıkça Sorulan Sorular - Duyurular

Merhabalar, Sitemizi Ziyaretçi olarak görüntülemektesiniz.
Sitemize üye olmak zorunda değilsiniz ve üye olmanın ek bir avantajı yok. Linklerimizin büyük bir kısmı herkese açıktır. Hemen üst kısımda İndirme Linkleri altında linkleri görebilirsiniz. Eğer illa üye olmak isterseniz Üyelik formu için buraya tıklayın ve üyelik işlemini yapın.
<
  • 6 698 Yorumu var
  • 8 851 Konusu var
  • Beğendim
  • 0
24 Haziran 2018 21:18

Supremacy

  • Üye Grubu: Yönetici
 
cankus,
Speedtest sonuç paylaşımlarında ISP karşısında (Internet service provider/İnternet Servis Sağlayıcısı) hizmet alınan oluşumu/firmayı görebiliriz.

OVH Fransa menşeili bir veri merkezidir. Burada bize ait 2 adet fiziki sunucu bulunmaktadır. Bu tip sunucular elbette pahalı olmaktadır.

<
  • 34 Yorumu var
  • 0 Konusu var
  • Beğendim
  • 0
23 Haziran 2018 10:04

cankus

  • Üye Grubu: Üye
 
Ek olarak bizler yüksek kapasiteli donanımlar, yüksek bağlantı hızları ile yükleme işlemlerini yapıyoruz. Yani yüklemeler ev bilgisayarlarından, ttnet bağlantıları ile yapılıyor sanmayın. Bundan bahsetme nedenim sanayi tipi işlemciler kullanıyoruz buda olası tüm hataların önüne geçiyor. Bağlantı hızımız ? Buyrun



Bu baglantıyı Türkiyedemi Yabancı ülkedenmi yapıyorsunuz süper hız dogrusunu söylemek gerekirse direk uydu interneti gibi baglantı

Kaynak vermenizde sakınca yok ise bende bu internet baglantısına sahip olmak isterdim

<
  • 1 Yorumu var
  • 0 Konusu var
  • Beğendim
  • 1
7 Ocak 2017 16:11

gy52

  • Üye Grubu: Üye
 
Tesekkürederi elinize saglik proplem cözülmüs oldu

<
  • 0 Yorumu var
  • 0 Konusu var
  • Beğendim
  • 0
31 Mart 2016 11:39

1001f

  • Üye Grubu: Ziyaretçi
 
Ben,indirdiğim büyük dosyaların hemen hepsinde crc hatası alıyordum fakat dosyaları silmeye kıyamadım,onları bir klasörde topladım.
Rar programında bir olay (hata değil) olduğunu düşünerek,winzip programını kurdum.
Tüm biriktirdiğim dosyaları sorunsuz açtı.
Hata alan arkadaşlar...Siz de deneyin derim.
Kolay gelsin

<
  • 372 Yorumu var
  • 0 Konusu var
  • Beğendim
  • 0
9 Mart 2015 17:25

mehmet1987

  • Üye Grubu: Üye
 
saolun...

<
  • 0 Yorumu var
  • 0 Konusu var
  • Beğendim
  • 1
9 Mart 2015 16:25

sanane

  • Üye Grubu: Ziyaretçi
 
Süper

<
  • 8 Yorumu var
  • 0 Konusu var
  • Beğendim
  • 0
4 Şubat 2015 09:55

tan52

  • Üye Grubu: Üye
 
Tüm çalışma ve emekleriniz için yürekten teşekkürler.

<
  • 59 Yorumu var
  • 0 Konusu var
  • Beğendim
  • 0
2 Şubat 2015 21:43

Nicholei-hell

  • Üye Grubu: Üye
 
Bir konuda 1 kişi crc hatası aldım diyebilir 2. kişide diyebilir 3. kişi derse o işte sorun var demektir :)

Buna ben de güldüm. Bu arada bağlantı sağlam ötesiymiş :)

<
  • 91 Yorumu var
  • 0 Konusu var
  • Beğendim
  • 0
2 Şubat 2015 17:08

Sinan0

  • Üye Grubu: Üye
 
Bağlantı hızınız speedtest.net'i bile zorlar bu nedir ya :D

<
  • 177 Yorumu var
  • 0 Konusu var
  • Beğendim
  • 0
1 Şubat 2015 22:02

SnaKe

  • Üye Grubu: VİP-ÜYE
 
Bu konuya Güncellik getirdik en sonunda

Kendimden utanıyorum :request:
Utandıgım şey böylesine basit bir şey tekrar tekrar konu diriltilip anlatılmaması gerekiyordu yakında kişilerin bilgisayarına bağlanıp adminler kuracak bütün programları öyle hissediyorum

Tabiki herkes kendi çapında birşeyler biliyor herkes cok iyi bilmek zorunda değil ama arkadaşlar şöyle bir gerçek var Burası warez sitesi öncelikle bunu anlamamız gerekiyor burda cok basit kurulumlarda olabiliyor cok zor kurulumlarda ama şu bi gercekki konuyu egerki okuyup tarif edildiği gibi eksiksiz tamamlayan bir kişi kesinlikle hiç bir sorunla karşılaşamaz
karşılaşan Kullanıcılar Ya sistemsel bir arıza ile alakalı yada internet ile alakalı bir problem yaşamaktadır ve bunun bilincinde deildir

Hatta şöyle bir örnek vermek istiyorum kendimden geçenlerde Call Of Duty Adwenced warfare adlı oyunu indirmiş ve oynamaya kalkıştım
sistemim şu şekilde

İşlemci AMD FX X8 8350
Anakart ASUS M5A97 evo 2.0
Ekrankartı Sapphire R9 280 dual-x gddr5 3GB 384 bit
Ram Kingston 8 GB 2x4
Power Cosair cs serisi 750w +80 plus gold
Kasa Cooler master haf x 942 black edition full tower
işlemci soğutucu : Zalman CNPS9900 MAX

böyle bir canavara bu oyunu kurmak isterken hata aldım ve oyunu yükleyen adminimizin konuda belirttiği bir cümleyi atlamışım ( bu oyun 64 bit işletim sistemleri için üretilmiştir )
Yani benim sistemim cok iyi yada benim internetim şöyle böyle demesin kimse Lütfen hepimiz biraz daha gayret gösterip sitemize sahip çıkalım zira ilerki zamanlarda girecek bir sitemiz olmayabilir sonuçta onlarda bizim gibi insanlar ve herşeyin mutlak bi sabrı vardır

kimse lütfen yazdıklarıma kırılmasın ben bu siteye girdiğim ilk günden beri güveniyorum ve onlarında bize güvenmesini sağlamak zorundayız ki girdiğimiz her gün burasını yine bu şekilde bulabilelim

Ama yinede desteklerini bizlerden esirgemeyen bütün Warezturkey.net ailesine Teşekkürlerimi sunuyorum

Önceki Sonraki
Bilgi
Ziyaretçi grubunun yorum yapmasına izin verilmemektedir. (Yorum sistemi kapalı ve bunun için mail atmayınız.)