WarezTurkey » İpuçları » Windows 7'yi bu 25 kolay ipucuyla kişiselleştirin!

Sizinleyiz...
Windows 10 Tüm Sürümler indir
Adobe Cloud Tüm Sürümler indir
Windows 7 Tüm Sürümler Tek DVD
Warezturkey Güncel Duyuru
 
 
 

Windows 7'yi bu 25 kolay ipucuyla kişiselleştirin!

Ekleyen: teoMan - Tarih: 11-12-2010, 00:08

10
Windows 7'yi bu 25 kolay ipucuyla kişiselleştirin!


Windows 7'niz size yeteri kadar kullanışlı bir ara yüz sunuyor olsa da, işletim sisteminizi kişisel ihtiyaçlarınıza göre özelleştirebileceğiniz bir çok yol mevcut.

Windows'un kendi özelliklerini kullanarak arayüze yeni düğmeler eklemeniz, ve Windows'un uyarılarını değiştirmeniz mümkün iken bazı ücretsiz eklentiler ise çok daha geniş kişiselleştirme olanağı tanıyor.

Bu makalemizde Windows 7'nin görünümünü kendi ihtiyaçlarıza göre kişiselleştirmenin 25 kolay yolunu sizlerle paylaşıyoruz.

Aero, temalar ve kullanıcı hesabı

1. Aero ara yüzünün rengini değiştirin

Windows 7'nin düz Aero teması, XP'nin Luna arayüzüne kıyasla büyük bir ilerleme sayılabilir. Aero'nun rengini değiştirmek için masaüstünüze sağ tıklayın, 'Kişiselleştir'i ve 'Pencere Rengi'ni seçin. Buradan dilediğiniz rengi seçmeniz mümkün.

2. Windows temasını değiştirin

Masaüstünüze sağ tıklayın ve 'Kişiselleştir'i seçin. Buradan duvar kağıdını, renk düzenini, sistem seslerini ve fare işaretçilerini değiştirebilirsiniz.

Varsayılan olarak yüklü temaların yanında 'Daha fazla çevrim içi tema al' link'ine tıklarak internetten ücretsiz temalar da yükleyebilirsiniz.

3. Kullanıcı hesabı resminizi değiştirin

Windows 7'yle birçok sayıda kullanıcı hesabı resmi beraber geliyor. Değiştirmek için bu yolu takip edin: 'Başlat menüsü - Denetim Masası - Kullanıcı hesapları ve aile koruması - Hesap resminizi değiştirin'

Sistem sesleri, Görev çubuğu ve Başlat menüsü

4. Sistem seslerini değiştirin

Windows'un olaylar için çıkardığı seslerden hoşlanmıyorsanız bu sesleri değiştirebilir veya kapatabilirsiniz.

'Başlat menüsü - Denetim masası - Görünüm ve kişiselleştirme - Ses efektlerini değiştir'e gidin ve Windows 7'nin sistem olaylarına atadığı sesleri değiştirin.

5. Görev çubuğuna araç çubuğu ekleyin

Windows 7'deki görev çubuğuna program ekleyebilme özelliği, Hızlı Çalıştır çubuğuna olan ihtiyacı ortadan kaldırdı, ancak isterseniz farklı türde araç çubukları eklemeniz hala mümkün.

Görev çubuğunun boş bir bölümüne sağ tıklayın ve 'Araç çubukları'nı seçin. Bu menüyü kullanarak görev çubuğunuza bir adres çubuğu veya masaüstü simgeleri gösteren bir kısayol ekleyebilirsiniz.

6. Başlat menüsünü özelleştirin

Windows 7'de 'Klasik Başlat Menüsü' artık yok, ancak başlat menüsünü ihtiyaçlarınıza göre kişiselleştirmeniz mümkün.

Başlat menüsüne sağ tıklayın, 'Özellikleri' seçin. Bazı gizlilik ayarları içeren bir pencere açılacaktır. 'Başlat menüsü' sayfasına gelin. 'Özelleştir' düğmesine bastığınzda ekrana gelecek pencereden başlat menüsünde daha önemli değişiklikler yapabilirsiniz.

Güç düğmesi, UAC ve bildirim alanı

7. Başlat menüsündeki güç düğmesinin işlevini değiştirin

Başlat menüsüne sağ tıklayın, 'Özellikleri' seçin ve 'Başlat menüsü' sayfasına gelin. 'Güç düğmesi eylemi' seçeneğini değiştirerek düğmenin işlevini değiştirebilirsiniz.

8. UAC uyarılarını azaltın

'Başlat menüsü - Denetim masası - Kullanıcı hesapları ve aile güvenliği - Kullanıcı hesabı denetim ayarlarını değiştir'e tıklayın. Açılan penceredeki kaydırma çubuğunu kullanarak UAC (Kullanıcı hesabı denetimi) hassasiyetini ayarlayabilirsiniz.

9. Bildirim alanı uyarılarını kapatın

Windows 7, güvenlik ayarlarınızla ilgili bilgiler vermeyi seviyor, ancak bu hoşunuza gitmiyorsa aşağıdaki adımları izleyin.

'Başlat menüsü - Denetim masası - Sistem ve güvenlik'i açın. Buradan Windows'un ne durumlar için uyarı göstereceğini ayarlayabilirsiniz. Hemen uyaralım ki antivirüs yazılımıyla ilgili uyarıları kapatmak iyi bir fikir olmayabilir.

10. Görev çubuğunu taşıyın

Görev çubuğunun alt tarafta durmasından hoşlanmıyorsanız onu rahatlıkla ekranın istediğiniz kenarına taşıyabilirsiniz. Ancak bunun için önce görev çubuğu üzerinde boş bir alana sağ tıklayarak kilidini kaldırmanız gerekiyor.

Masaüstü araçları, ekran koruyucusu ve açılış

11. Masaüstü araçları ekleyin

Araçlar sayesinde bir program açmanıza gerek kalmadan kolayca bilgi edinmek mümkün. Bir araç eklemek içinse, masaüstüne sağ tıklayın ve 'Araçlar'ı seçin. Mevcut araçların bir listesi ekrana gelecektir. 'Daha çok çevrim içi araç al' link'ine tıklayarak internet üzerinden araç indirmeniz de mümkün.

Birçok aracın kendine ait ayarları var. Fareyi masaüstünüzde etkin olan bir aracın üzerine getirin ve anahtar simgesine tıklayın.

12. Ekran koruyucunuz videolarınızı yarıda bölmesin

İnternette video seyrederken enerji koruma işlevinin devreye girip monitörünüzü kapatması canınızı sıkabilir. Bunun için ise Mouse Jiggler adlı programı kullanabilirsiniz.

Bu küçük programı çalıştırdığınızda Windows 7'nin fareyi haraket ettirdiğinizi düşünmesini sağlıyor ve enerji koruma işlevinin devreye girmesini engelliyor.

13. Açılış ekranını değiştirin

Windows 7 oturum açma ekranını değiştirmenizi sağlayan bir takım uğraşlı yöntemler mevcut. Ancak ücretsiz olan Logon Changer yazılımını kullanarak zahmetsiz bir şekilde bunu yapabilirsiniz.

Programı kullanması ise oldukça kolay. İstediğiniz resmi seçtikten sonra orijinal arkaplan yedekleniyor ve sizin seçtiğiniz resimle değiştiriliyor.

Monitörler, Windows görünürlüğü ve Başlat düğmesi

14. Çift monitör kullanımını geliştirin

Windows'da iki veya daha fazla monitör kullanıyorsanız ancak görev çubuğunun tüm monitörlerde görünmesini istiyorsanız bunun bir çözümü var.

Ultramon, monitörlerinizi yönetmeyi kolaylaştıyor, her masaüstüne ayrı bir duvar kağıdı ayarlamanıza izin veriyor ve bir tıklamayla pencereyi monitörler arasında taşımanızı sağlıyor.

15. Windows'u daha görünür yapın

'Başlat menüsü - Denetim Masası - Görünüm ve Kişiselleştirme - Görünüm - Metin ve diğer öğeleri küçült ve büyüt' seçeneğini kullanarak Windows'ta metinnlerden Görev çubuğuna her şeyin daha büyük görünmesini sağlayabilirsiniz.

16. Başlat düğmesini özelleştirin

Yuvarlak Windows 7 Başlat düğmesini sevmediyseniz, Start Orb Changer adlı programla bunu değiştirmeniz mümkün. Programın içerisinde 10 hazır başlat menüsü resmi bulunuyor.

Rainmeter, pencereler, Windows Gezgini ve diğerleri

17. Rainmeter'i indirin

Rainmeter, Windows 7 kenar çubuğu araçlarını tüm masaüstüne uygulayan bir program.

Ücretsiz programı kullanarak RSS beslemeleri, Twitter güncellemeleri ve faydalı sistem bilgilerini masaüstünüzle entegre edebilirsiniz.

18. Pencerelere arka plan ekleyin

Windows 7 Folder Background Changer'i kullanarak klasörlerin arka planına istediğiniz bir resmi yerleştirebilirsiniz. Programı yüklemenize gerek yok. Çalıştırdıktan sonra bir klasör ve resim seçmeniz yeterli oluyor.

19. Gezgin pencerelerini XP'dekine benzer yapın

Windows 7'yi daha 'tanıdık' bir görünüme kavuşturmak için 'Düzenle - Yerleşim - Menü çubuğu'na tıklayın ve alt tarafta bulunan 'Ayrıntılar' bölümünü kapatın.

'Seçenekler - Klasör Seçenekleri'ne gidin ve 'Tüm klasörleri göster' ile 'Şu anki klasörü otomatik olarak genişlet' seçeneklerini etkinleştirin.

20. Pencere boyutlarını klavye ile ayarlayın

Areo Snap özelliği size yeterli gelmiyorsa Windows Manager'ı deneyebilirsiniz. Program, uygulamaların pencereleri için boyut ve konum belirtmenize ve bunları kısayol tuşlarıyla etkinleştirmenize izin veriyor.

Birleşik düğmeler, bildirim alanı ve TeraCopy

21. Birleşik görev çubuğu düğmelerini kapatın

Windows 7 Görev çubuğundaki birleşik düğme özelliğini kapatabilirsiniz. Bunun için görev çubuğunun boş bir bölümüne sağ tıkayın ve 'Özellikler'i seçin. 'Görev çubuğu düğmeleri' açılır menüsünü tıklayın ve birleştirmenin ne zaman kullanılacağını seçin veya kapatın.

22. Bildirim alanını özelleştirin

Görev çubuğuna sağ tıklayın ve 'Özellikler'i seçin, ardından 'Genel' sayfasında bulunan 'Özelleştir'e tıklayın. Buradan her bildirim alanı simgesi için ayrı bir seçenek ayarlayabilirsiniz.

23. Daha hızlı kopyalayın

TeraCopy adındaki ücretsiz program, Windows Gezgini'nin kopyalama işlevinin yerini alıyor. Dosyaları çok daha hızlı kopyalayabilen program, dosya işlemlerini yapmadan önce ön-izleme yapmanıza izin veriyor ve aktarımı duraklatabiliyor.

Masaüstü simgeleri ve Mac OS görünümü



24. Masaüstü simgelerini değiştirin

Masaüstüne sağ tıklayın ve 'Kişiselleştir'i seçin, ardından 'Masaüstü simgelerini değiştir'e tıklayın. Değiştirmek istediğiniz simgeye tıklayın ve kullanabileceğiniz simge listesini görmek için 'Simgeyi Değiştir'e tıklayın. 'Gözat' düğmesine basarak kendi simgenizi kullanabilirsiniz. IconFactory sitesinde ücretsiz ve aynı zamanda güzel görünümlü simgeler mevcut.

25. Windows'unuz Mac OS gibi görünsün

Windows'unuzun Mac OS X gibi görünmesi için basit bir yol mevcut. Bunun için ücretsiz Snow Transformation Pack'i kullanabilirsiniz. Program oldukça başarılı ve yaptığı değişiklikleri geri almanız mümkün.

Kaynak: http://www.chip.com.tr/konu/windows-7-yi-k...pucu_23851.html

Kategori: İpuçları

Merhabalar, Sitemizi Ziyaretçi olarak görüntülemektesiniz.
Sitemize üye olmak zorunda değilsiniz ve üye olmanın ek bir avantajı yok. Linklerimizin büyük bir kısmı herkese açıktır. Hemen üst kısımda İndirme Linkleri altında linkleri görebilirsiniz. Eğer illa üye olmak isterseniz Üyelik formu için buraya tıklayın ve üyelik işlemini yapın.
<
  • 43 Yorumu var
  • 0 Konusu var
  • Beğendim
  • 0
15 Aralık 2011 09:22

Karakartal06

  • Üye Grubu: Üye
 
enerji koruma işlevinin devreye girip monitörünüzü kapatması canınızı sıkabilir. Bunun için ise Mouse Jiggler adlı programı kullanabilirsiniz.
Demiş ya teoMan bey bunu program kullanmadan yapabiliyoruz o ayarı var
Denetim Masası\Donanım ve Ses\Güç Seçenekleri\Plan Ayarlarını Değiştir ve ordaki ekranı kapat ile bilgisayarı uyku moduna geçir ayarını hiçbir zaman yaparsanız hep hazırda bekler
dedim enerji koruma işlevi çalışmaz dedim
aklımada şu geldi sen öyle deyince conan o'brien program hatalarını bildirin diyor gençler hatayı bulup video şeklinde gönderiyor buda canlı yayında yayınlayıp dalgasını geçiyorya varya o tür bir cevap gelirse hiç şaşırmam :D

Cevap : Atlanan kısım makaleyi yazan bizler değiliz, alıntı yapılan site makalede belirtilmiştir.

<
  • 635 Yorumu var
  • 18 022 Konusu var
  • Beğendim
  • 0
13 Aralık 2011 14:43

teoMan

  • Üye Grubu: Yönetici
 
Karakartal06,
Olmayan kısmını anlayamadım maalesef?..

--------------------

<
  • 43 Yorumu var
  • 0 Konusu var
  • Beğendim
  • 0
12 Aralık 2011 09:11

Karakartal06

  • Üye Grubu: Üye
 
Denetim Masası\Donanım ve Ses\Güç Seçenekleri\Plan Ayarlarını Düzenle ve ordaki ekranı kapat bilgisayarı uyku moduna geçir ayarını hiçbir zaman yaparsanız hep hazırda bekler
ama siz bunun için

İnternette video seyrederken enerji koruma işlevinin devreye girip monitörünüzü kapatması canınızı sıkabilir. Bunun için ise Mouse Jiggler adlı programı kullanabilirsiniz.

Bu küçük programı çalıştırdığınızda Windows 7'nin fareyi haraket ettirdiğinizi düşünmesini sağlıyor ve enerji koruma işlevinin devreye girmesini engelliyor.demişsiniz olmamış :D

<
  • 1 Yorumu var
  • 0 Konusu var
  • Beğendim
  • 0
25 Eylül 2011 02:31

retchop

  • Üye Grubu: Üye
 
güzel bir konu. teşekkürler.

<
  • 2 Yorumu var
  • 0 Konusu var
  • Beğendim
  • 0
5 Ağustos 2011 14:48

SonLejyon

  • Üye Grubu: Üye
 
Harikasınız.

<
  • 1 Yorumu var
  • 0 Konusu var
  • Beğendim
  • 0
2 Ağustos 2011 00:23

sonkale

  • Üye Grubu: Üye
 
masaüstüne sag tıklayınca kisisellestir diye birsey yazmıyor :sad: bu sorunu nasıl cözücem cevaplarsanız sevinirim

kisisellestirme bu windows sürümünde kullanılmıyor yazıyor :sad:

Cevap : Bazı windows 7 sürümlerinde dediği gibi o özellik yer almıyor

<
  • 6 Yorumu var
  • 0 Konusu var
  • Beğendim
  • 0
12 Şubat 2011 02:27

ziré

  • Üye Grubu: Üye
 
teşekkürler .....

<
  • 635 Yorumu var
  • 18 022 Konusu var
  • Beğendim
  • 0
12 Aralık 2010 01:32

teoMan

  • Üye Grubu: Yönetici
 
Alıntı: kadirkrcn
sonra tekrar eski windows a nasıl alınabilir mi
bilgi verirseniz seviniriz tekrar teşekürler...

Evet alınabilir. Kurduğun programı kaldırır ya da yaptığın değişikliği eski haline getirirsin hepsi bu..

--------------------

<
  • 1 Yorumu var
  • 0 Konusu var
  • Beğendim
  • 0
12 Aralık 2010 01:13

kadirkrcn

  • Üye Grubu: Üye
 
sonra tekrar eski windows a nasıl alınabilir mi
bilgi verirseniz seviniriz tekrar teşekürler...

<
  • 0 Yorumu var
  • 0 Konusu var
  • Beğendim
  • 0
11 Aralık 2010 00:52

echol

  • Üye Grubu: Ziyaretçi
 
teşekkürler ..

Önceki Sonraki
Bilgi
Ziyaretçi grubunun yorum yapmasına izin verilmemektedir. (Yorum sistemi kapalı ve bunun için mail atmayınız.)