WarezTurkey » Belgeseller » 2007-2008 Sezonu | Ayna TvRip Belgesel

Sizinleyiz...
Windows 10 Tüm Sürümler indir
Adobe Cloud Tüm Sürümler indir
Windows 7 Tüm Sürümler Tek DVD
Warezturkey Güncel Duyuru
 
 
 

2007-2008 Sezonu | Ayna TvRip Belgesel

Ekleyen: f-02 - Tarih: 18-04-2009, 17:12

1
'2007-2008

2007-2008 Sezonu | Ayna TvRip Belgesel
2007-2008 Sezonunda yayınlanan Ayna Belgesellerinin Tümü: İspanya, Portekiz, Grönland, Arjantin, Brezilya, Danimarka, İzlanda, Kuveyt, İspanya, Gana, Fildişi Sahilleri, Liberya, Papua Yeni Gine, Çin, İran

Tam 8 asır buyunca İslam medeniyetinin yaşandığı İspanya’da Malaga, Kurtuba, Granada, Guadix ve Tuleytula şehirlerini baştan başa gezip, sizleri tarihi bir yolculuğa çıkaracağız.
Portekiz'de Müslümanlar bu topraklara 711 tarihinde gelmişler ve tam 8 asır kalmışlar. Aradan geçen yıllara rağmen Müslümanların etkisini görmek hala mümkün.
Grönland'da buzullar arasında seyahat edecek; köpeklerin çektiği kızaklarla tura çıkacak ve dünyanın bu bilinmeyen köşesindeki insanların hayatlarına tanıklık edeceksiniz.
Arjantin Güney Amerika kıtasının toprak bakımından en büyük ülkesi. Ülkenin güneyinde buzullar var.Başkent Buenos Aires modern bir şehir.
Iguasu Şelaleleri, muhteşem plajlar, tepeler, festivalleriyle ünlü Rio De Janerio ve Latin Amerika'nın en büyük şehri Sao Paulo Dünya'nın en büyük ülkelerinden Brezilya'da.
Refah seviyesi bakımından dünyanın en önde gelen ülkelerinden Danimarka. Avrupa Birliği ülkeleri arasında enerjisi kendine yeten tek ülke.
Ateşin buzla dans ettiği ülke İzlanda. Bir tarafta yeraltından kaynayarak fışkıran sular bir tarafta da -15 derecede buz tutan toprak.
17. ve 18.yüzyıllarda sadece birkaç bin insanın yaşadığı bir çöl ülkesiyken 1938’de petrolün bulunmasıyla yıldızı parlayan bir ülke Kuveyt.
Gana da birçok Afrika ülkesi ile aynı kaderi paylaşmış ve sahip olduğu zenginlikler için sömürülmüş, yıllarca.
Fildişi sahillerinde 60 farklı kabile ve 60 faklı dil var. Ancak Fransızca ülkenin resmi dili.
Liberya’da İç savaş yüzünden şehirde doğru düzgün bina yok. Bazı binalar da terkedilmiş durumda.
Ülkemizden binlerce kilometre uzaktaki ülke kültürüyle de bize çok uzak. 820 farklı dilin konuşulduğu Papua Yeni Gine tam bir kültürler harmonisi.
Çin’de motosikletlerin yasaklandığı tek şehir Guancou. Guancou cadde ve sokaklarında tek bir motosiklet göremezsiniz. Motosikletler yüzünden kazalar artınca bu yola başvurmuş Çinliler.
Türkiye’ye sadece iki buçuk saatlik bir uçuşla varılabilen İran ile aramızda yoğun da bir kara trafiği var. Yoğunluk daha çok yaz aylarında İran’dan Türkiye’ye oluyor.

'2007-2008

'2007-2008

'2007-2008


'2007-2008








Kategori: Belgeseller

Merhabalar, Sitemizi Ziyaretçi olarak görüntülemektesiniz.
Sitemize üye olmak zorunda değilsiniz ve üye olmanın ek bir avantajı yok. Linklerimizin büyük bir kısmı herkese açıktır. Hemen üst kısımda İndirme Linkleri altında linkleri görebilirsiniz. Eğer illa üye olmak isterseniz Üyelik formu için buraya tıklayın ve üyelik işlemini yapın.
<
  • 0 Yorumu var
  • 0 Konusu var
  • Beğendim
  • 0
24 Nisan 2009 08:24

rover_420si

  • Üye Grubu: Ziyaretçi
 
usta elıne saglık..

Bilgi
Ziyaretçi grubunun yorum yapmasına izin verilmemektedir. (Yorum sistemi kapalı ve bunun için mail atmayınız.)