WarezTurkey » İşletim Sistemleri » Windows 10 » Windows 10 - Sıkça Sorulan Sorular ve Cevapları

Sizinleyiz...
Windows 10 Tüm Sürümler indir
Adobe Cloud Tüm Sürümler indir
Windows 7 Tüm Sürümler Tek DVD
Warezturkey Güncel Duyuru
 
 
 

Windows 10 - Sıkça Sorulan Sorular ve Cevapları

Ekleyen: Supremacy - Tarih: 13-08-2015, 19:12

0
Windows 10 - Sıkça Sorulan Sorular ve Cevapları


1 - Orjinal windows 7 veya windows 8 kullanıyorum. Sıfırdan kurulum yapabilir miyim ?

Hayır. Windows 10 yükseltme aracı ile (güncelleme) ilk olarak yükseltme işlemi yapmanız gerekiyor. Yükseltme aracı ile sisteminizi windows 10'a yükseltebilirsiniz. Yükseltme işlemi sırasında herhangi bir key girmiyorsunuz. Tıpkı bir güncelleme yükler gibi windows 10'u yüklüyorsunuz. Güncelleme sonrası internet bağlantınız aktif olur, olmaz lisansınız aktif oluyor. Lisansınıza baktığınız zaman değiştiğini göreceksiniz. Bu linkten serialinizi bulabileceğiniz ufak betiği indirip çalıştırın. Bu betiği gerek eski sistemde gerek yeni sistemde çalıştırın. Her 2 sisteme ait keyleride saklamayı ihmal etmeyin. Ne olur, ne olmaz. Daha sonra dilerseniz 0'dan kurulum yapabilirsiniz. Bu güncellemeyi yapmak için windows 7 ve windows 8 kullanıcıları;

a - Denetim Masası > Güvenlik > Güncellemeleri denetle dediğiniz zaman windows 10 güncellemesini görmeniz gerekiyor (eğer güncelleme çıkmıyorsa sonraki adıma geçin)
b - Başlat > Çalıştır > cmd yazıyoruz ve sağ klik yapıp yönetici olarak çalıştırıyoruz. Gelen konsola (siyah ekrana)
wuauclt.exe /updatenow


yazıp enter tuşuna basıyoruz. Tekrar güncellemeleri kontrol ediyoruz. Güncelleme alanından windows 10 güncellemesini seçip bilgisayarımızı windows 10'a yükseltiyoruz. Orjinal lisans sahiplerinin bu şekilde güncelleme yapması gerekmektedir. Orjinal lisansı olmayan kullanıcıların temiz yani format şeklinde kurulum yapması önerilir.

2 - Güncelleme sırasında dosyalarım kalıyor mu ? Driverler ? Uyumluluk ?

Güncelleme sonrası dosyalarınız veya programlarınız aynen kalıyor. Herhangi bir veri kaybı yaşanmıyor. Windows 7 ve windows 8'de olduğu gibi çoğu driver windows 10 tarafından yükleniyor. Windows 10'nun bulamadıklarını sizin yüklemeniz gerekiyor. Windows 10 çoğu programla uyumlu olarak çalışıyor ancak antivirüs programları ile şuan sorunları var. Antivirüs firmaları yeni sürümleri yayın etmeye başladı. Yine uyuşamadığı programlar illaki olacaktır. Lütfen bunları gözardı etmeyiniz. En önemlisi kullandığınız donanımların windows 10 ile uyumlu olduğuna, driver desteğinin olduğuna emin olunuz.

3 - Windows 10 sürümleri hakkında bilgiler ?

Windows 10 Home
Son kullanıcıya yani ev kullanıcısına hitap eden sürümdür. Masaüstü, dizüstü, tablet veya ikisi bir arada sistemlerde kullanılacak olan sürümdür. İlgili sistem Cortana, Microsoft Edge ve Continuum destekli olacak bunun yanında xbox cihazlar ile senkronize olabilecek. (Single language'de bu gruba girmektedir)

Windows 10 Pro
Windows 8 ile birlikte pro sürümler sanılanın aksine ev kullanıcılarına değil orta ölçekli işletmelere hitap eden sürümdür. Pro sürüm bu bağlamda bazı esktralar içermektedir. Firmaların kendi yazdığı uygulamaları da çalıştırma iznini yönetimine izin verecek bu versiyon Windows Update for Business programını da destekliyor olacak.

Windows 10 Enterprise
Büyük işletmelere hitap eden sürümdür. Enterprise ürünü daha fazla güvenlik odaklı bir sistemdir. Firmaların ihtiyaç duyduğu güvenlik konusunda geliştirişmiş ve 3. parti güvenlik yazılımı olmadan güvenli bir sistemi vaad etmektedir. (Bu nokta ev kullanımı ile karşılaştırmamlıdır :) )

VL Yazan ürünler
VL, Volume License kısaltmasıdır. Toplu lisanslamaya uygundur. Örneğin Pro ve Pro VL sürümleri aynıdır ancak lisanslama yapıları farklıdır. Pro'nun seriali VL'ye, VL'nin seriali PRO'ya olmaz. VL ürünleri genelde birden fazla sistem kullanacak firmalar alır.

LTSB Ürünü
LTSB açılımı şu şekildedir : Long Term Servicing Branch. Toplu lisanslamaya uygun, firmalara, anlaşmalı kurumlara hitap etmektedir. Yıl bilmemek ile birlikte uzun süre teknik destek alacağı söylenmekte.

Windows 10 Education
Okullara, öğretmenlere, öğrencilere hitap eden, enterprise ile benzer özellikler taşıyan sürümdür.

Windows 10 IoT Core
Windows Embedded yerine gelecek olan sürüm. Hafif bir sürüm olup daha çok düşük donanıma sahip cihazları hedeflemektedir. Örneğin ATM ler gibi. (Atm'lerde hala xp kullanılmaktadır :) )

4 - Kullandığım sürüme Hangi windows 10 sürümüne yüseltilecek ?

Resme tıklayıp büyütebilirsiniz;


5 - Windows 10 Aktivasyon Araçları ?

1 - Kmspico
2 - KmsAuto Net
3 - KmsAuto Lite
4 - Microsoft Toolkit

6 - Windows 10 Usb yada DVD'ye yazma ?

Windows 7 Usb tools veya Rufus programı link kullanabilirsiniz.

7 - Windows 10 Minimum Sistem Gereksinimleri

İşlemci: 1 GHz ya da daha hızlı
Bellek: 32 bit için 1 GB, 64 bit için 2 GB
Disk alanı: 32 bit için en az 16 GB, 64 bit için en az 20 GB
Ekran kartı: En az Microsoft DirectX 9 destekli

7 - Windows 10 Sürüm Farkları ?




gelen sorular vb. bilgiler ışığında güncellenecektir. Ayrıca yorumlarınız ile katkı sağlayıp diğer kullanıcı arkadaşlara yardımcı olabilirsiniz.

Kategori: İşletim Sistemleri > Windows 10

Merhabalar, Sitemizi Ziyaretçi olarak görüntülemektesiniz.
Sitemize üye olmak zorunda değilsiniz ve üye olmanın ek bir avantajı yok. Linklerimizin büyük bir kısmı herkese açıktır. Hemen üst kısımda İndirme Linkleri altında linkleri görebilirsiniz. Eğer illa üye olmak isterseniz Üyelik formu için buraya tıklayın ve üyelik işlemini yapın.
Bilgi
Ziyaretçi grubunun yorum yapmasına izin verilmemektedir. (Yorum sistemi kapalı ve bunun için mail atmayınız.)