WarezTurkey » Belgeseller » Afrika - Africa - 2013 BluRay 1080p DuaL x264 MKV indir

Sizinleyiz...
Windows 10 Tüm Sürümler indir
Adobe Cloud Tüm Sürümler indir
Windows 7 Tüm Sürümler Tek DVD
Warezturkey Güncel Duyuru
 
 
 

Afrika - Africa - 2013 BluRay 1080p DuaL x264 MKV indir

Ekleyen: Maverick - Tarih: 11-03-2014, 08:45

3
Afrika - Africa - 2013 BluRay 1080p DuaL x264 MKV indir

Afrika - Africa - 2013 BluRay 1080p DuaL x264 MKV indir


Film Adı: Afrika
Orjinal Adı: Africa
Yapım yılı: 2013
Tür: Belgesel
Dil: Türkçe Dublaj - Orjinal Dilinde
Format: BluRay 1080p DuaL x264 MKV
İmdb Sayfası: IMDB
İndirebiliceğiniz Siteler: Turbobit ve Letitbit Tek Link
Part Boyutları ve Part Sayısı: 4 Gb - 3.99 Gb - 3.85 Gb - 3.82 Gb - 3.95 Gb - 3.92 Gb 6.Bölüm Her Bölüm Tek Part


Yapım yılı: 2013
Tür: Belgesel
Oyuncular : David Attenborough, Simon Blakeney, James Aldred

Güzel, şaşırtıcı, dramatik ve sürükleyici BBC yapımı belgesel serisi, daha önce hiç görmediğiniz bir Afrika'yı gözler önüne seriyor.

BBC imzalı belgesel, Afrika'yı daha önce hiç görmediğiniz haliyle ekranlarınıza taşıyor. İzleyiciyi, yeni öyküler, yeni türler, yeni yerler ve yeni bir anlatım tarzıyla, muhteşem kıtanın beş ayrı bölgesinde bir yolculuğa çıkarıyor.

Bu olağanüstü yolculukta yüce Atlas Dağları'nın dinginliğinden Ümit Burnu'na, Kongo'nun sık ormanlarından Atlantik Okyanusu'nun öfkeli sularına; keşfedilmemiş yağmur ormanlarından, karla kaplı çöllere, bilinmeyen canlı türleriyle karşılaşacak, gezegenin en sevimli hayvanlarıyla yeniden tanışacaksınız.

Tabiatla vahşi hayat arasındaki dinamik gerilim sürerken bu görkemli kıtanın dramatik yanı, güzelliği ve gücü de ortaya çıkıyor. Yeni teknolojilerden alabildiğine yaralanan dizi, benzersiz çekim tarzıyla size dört çekerli araçlardan çıkıp vahşi hayatla göz göze gelmeye davet ediyor. Bu serüven boyunca yepyeni bir anlayışla vahşi Afrika'nın birbirinden apayrı beş bölgesini keşfedecek ve daha önce görülmemiş şeylere tanık olmak için hiç keşfedilmemiş yerlere gideceksiniz.

1. Bölüm - Kalahari


Afrika'nın güneybatı ucunda yan yana iki olağanüstü çöl uzanır. Su kaynakları sınırlıdır, yine de bu çöller bir şekilde hayat doludur; çünkü burada yaşayan canlılar hayatta kalmanın kurallarını kendilerine göre koymuşlar.

Kalahari'nin çalılık alanlarında cingöz bir kuş, zeki Güney Afrika mongolarını kurnazlığıya alt ediyor. Münzevi ve savaşçı siyah gergedanlar eğlenmek için bir araya gelirken dev böcekler sinsice muazzam kuş sürelerine yanaşıyor.

Namib'eyse neredeyse hiç yağmur yağmaz, daha ziyade buğulu bir sis hakimdir. Bu dünyanın en eski çölündeki canlılar için her türlü aşırılık mevcuttur; örümcekler kaçmak için kendi etraflarında tekerlek gibi dönerken şimdiye dek filme çekilmiş en görkemli zürafa dövüşünde bir çöl zürafası kıt kaynaklarını korumak için mücadele veriyor.

Filmden Kareler



2. Bölüm - Savan & Savannah

Doğu Afrika sürekli değişen bir bölge. Ne denli tehlikeli ve öngörülemez olurlarsa olsunlar, burada sağ kalabilmek için canlıların yağıştan kuraklığa, kıtlıktan bolluğa, soğuktan sıcağa tüm beklenmedik dönemeçlerle baş edebilmeleri gerekiyor.

Sık ormanlardan karla kaplı tepelere, buğulu bataklıklardan uçsuz bucaksız savanlara; bu eşsiz ve değişken bölge canlılar için de adeta bir sığınak. Burada yaşayan büyük memelilerin yoğunluğu dünyanın her yerinden daha fazla. Fakat daima hareket halindeki büyük sürülerden uzakta, pek çok başka karakter de mevcut: Aslanların yüzünden sinek aşıran kertenkeleler, uçsuz bucaksız sulak alanlarda yayın balığı avına çıkan dinozora benzeyen sayısız kuş ve kendi genlerini bir sonraki kuşağa aktarabilmek için üç gün boyunca çarpışan erkek filler.

Doğu Afrika zalim ve acımasız bir yere dönüşebilir; işler kızıştığında risk almaya, hatta gerekiyorsa hayatınızla kumar oynamaya hazır olmalısınız.

Filmden Kareler



3. Bölüm - Kongo & Congo

Kongo yağmur ormanları Afrikanın tam ortasındar. Burası hayatla dolu, dinamik ve nabzı atan bir habitat. Rekabetin hüküm sürdüğü ormanın merkezinden Atlantik Okyanusunun kıyısına dek olup biten her şey, tıklım tıklım bir dünyada sürüp giden bir kendine yer açma mücadelesi.

Şempanzeler çubuk kullanarak arı kovanlarını açıp ballarını çalıyor. Az rastlanan kel kargalar yağmur ormanındaki gizemin simgesi. Karanlık çöktüğünde hava da değişiyor. Küçük kurbağalar önce kung fu hareketleri yaparak savaşıyor, ardından kıymetli yumurtalarını yaprakların arasına gizliyor. Karanlıktan istifade eden fil sürüleri gizemli buluşma yerlerinde bir araya gelirken üç tonluk boğalar öfke dolu bir mücadelede yeri sallıyor, diğer hayvanlara dehşet saçıyor ve tutkuyla ağaçları yere çalıyorlar.

Rekabet cetin, Kongoda kendiniz ve bölgeniz için mücadele vermek zorundasınız.

Filmden Kareler



4. Bölüm - Ümit Burnu & Cape

Güney Afrika hayatın ve renklerin bir isyanıdır. Fakat Ümit Burnunu çevreleyip onu biçimlendiren iki büyük okyanus akıntısı olmasaydı bir çöle dönüşürdü. Bu bölüm okyanusun yenileyici güçlerini konu ediyor.

Doğuda Agulhas Akıntısı güneye doğru akıyor ve yarattığı bulutlarla iç kesimleri Güney Afrikanın en rutubetli bölgesi haline getiriyor. Kelebeklerin bir peri masalını andıran balesine ev sahipliği yapan bölge 2005te uydu görüntüleri sayesinde keşfedildiğinden Google yağmur ormanı olarak biliniyor.

Batıda ise soğuk Benguela Akıntısı var. Burası diğer denizlere kıyasla beyaz köpekbalıklarının sayısının en fazla olduğu yer. Benguela Akıntısı fazla yağmur getirmese de sisle dolu rutubetli bir havaya yol açıyor ve olağanüstü bir vahaya hayat veriyor.

Fakat belki de en etkileyici yer iki akımın karşılaştığı bölge. Soğuk ve sıcak suyun bir araya gelmesi dünyanın en muhteşem doğa harikalarından biri olan büyük sardalye göçüne neden oluyor. Bu göç, Brydes balinası da dâhil olmak üzere, gezegenin en büyük yırtıcı topluluğuna davetiye çıkarıyor.

Filmden Kareler



5. Bölüm - Büyük Çöl & Sahara

Kuzey Afrika, Fasdaki Atlas Dağlarının üst kısımlarındaki buzlu sedirlerde berberi maymunlar donuyor. Bu maymunların ataları ana vatanlarındaki felaket yüzünden buraya kaçmışlar. Şimdi de Afrikanın ıssız bir köşesinde mahsur kaldılar. Güneyde gidebilecekleri bir yer yok. Bu karlı sığınakta bile onları buraya sürükleyen şeyin izin var. Afrika güneşinin dizginlenemeyen gücü.

Yoğun ışınlar altındaki kar uzun süre kalamaz. Eriyen kar ovalara hayat getirecek yüzlerce çağlayan güneye akıyor ama her biri yok olmak üzere. Toprak adeta kavruluyor. Berberi maymunları kaçıran cehennem buydu, gezegenin en büyük çölündeki ani ve önlenemez gelişme.

Filmden Kareler



6. Bölüm - Gelecek & The Future

Afrikanın vahşi hayatı, son 50 yılda, 2 milyon yılda değiştiğinden daha fazla değişime uğradı. Kıtadaki insan popülasyonu dünya ortalamasına gore iki kat hızlı artmakta. Ve bu yüzden hayvanları, bugüne dek benzeri görülmemiş tehlikeler bekliyor. Serinin son bölümü Afrikanın eşsiz doğal hayatını nasıl bir geleceğin beklediğini sorguluyor.

Filmden Kareler

Konu Maverick tarafından düzenlendi. Düzenleme nedeni: 1. bölüm yenilendi

Kategori: Belgeseller

Merhabalar, Sitemizi Ziyaretçi olarak görüntülemektesiniz.
Sitemize üye olmak zorunda değilsiniz ve üye olmanın ek bir avantajı yok. Linklerimizin büyük bir kısmı herkese açıktır. Hemen üst kısımda İndirme Linkleri altında linkleri görebilirsiniz. Eğer illa üye olmak isterseniz Üyelik formu için buraya tıklayın ve üyelik işlemini yapın.
<
  • 6 698 Yorumu var
  • 8 851 Konusu var
  • Beğendim
  • 0
19 Haziran 2014 14:39

Supremacy

  • Üye Grubu: Yönetici
 
spartacüs,
Haklısın. Letitbit linklerde sorun yok ancak turboda sorun var onları gün içinde yeniliyor olucam. Muhtemelen ilgili sunucunun disk yapısında sorun var.

Güncelleme
İlgili bölümler farklı bir turbobit sunucusuna yüklenmiştir.

<
  • 64 Yorumu var
  • 0 Konusu var
  • Beğendim
  • 0
19 Haziran 2014 10:26

spartacüs

  • Üye Grubu: Üye
 
turbobit 5 ve 6. bölümler de aynı şekilde tanımlanamayan arşiv sorunu diyr

<
  • 64 Yorumu var
  • 0 Konusu var
  • Beğendim
  • 0
18 Haziran 2014 17:10

spartacüs

  • Üye Grubu: Üye
 
Selamün Aleyküm

Turbobit 1. bölümde çözemediğim bir hata alıyorum "Tanımlanamayan arşiv sorunu diyor" farklı ağda olan farklı iki bilgisayardan indirdim ama sonuç aynı, onarmayı denedim değiğen bişey yok bilginize Emeğe saygı sonsuz tşkler

Cevap : Aleyküm selam,
Muhtemelen sunucu tarafında bir sıkıntı var. Eksik veri iniyor olabilir. İlgili bölümü tekrar yüklüyor olucam.

Güncelleme : 1 nolu bölüm farklı bir turbobit sunucusuna yüklenmiştir.

Bilgi
Ziyaretçi grubunun yorum yapmasına izin verilmemektedir. (Yorum sistemi kapalı ve bunun için mail atmayınız.)