WarezTurkey » Görsel Eğitim » Hasenat 5 - Türkçe

Sizinleyiz...
Windows 10 Tüm Sürümler indir
Adobe Cloud Tüm Sürümler indir
Windows 7 Tüm Sürümler Tek DVD
Warezturkey Güncel Duyuru
 
 
 

Hasenat 5 - Türkçe

Ekleyen: Supremacy - Tarih: 30-06-2014, 12:57

2
Hasenat 5 - Türkçe

Hasenat 5 - Türkçe


Kur'an-ı Kerim, sıradan bir Kitap olmadığı için, onu üslup ve muhteva olarak başka bir dile tam olarak aktarmak, Yüce Allah'ın dilemesi müstesna imkânsızdır. İşte bu sebeple meallerde, meal yazarına bağlı olarak anlam ve kelime seçimi farklılıkları ortaya çıkmaktadır. Ancak Kur'an'ı anlamak, dini kaynağından öğrenmek, bir ihtiyaç olması hasebiyle, meal de kaçınılmaz bir gerekliliktir.

İşte Hasenat programı, Kur'an'a gönül vermiş ve Kur'an'ı kendi dilinde anlamak isteyen insanlara, Yüce Allah'ın muradını daha açık kavrama imkanı sunabilmek gayesiyle ortaya çıkmıştır. Farklı yazarlara ait geniş Türkçe Kuran meali içeriğiyle, mealleri alt alta sıralayarak, Kuran-ı Kerim'i birçok mealden takip etme imkanı vermektedir. Gelişmiş arama seçenekleri sayesinde, Arapça Kuran-ı Kerim metninde ve Türkçe mealler içinde detaylı aramalar yapmak mümkündür.

Hasenat, Kur'an-ı Kerim'in daha net anlaşılması ve vahyin daha güçlü kavranması amacıyla, geniş imkanları ve gelişmeye olan elverişliliğiyle bilgi işlem teknolojisini Kur'an'ın hizmetine sunmuştur. İnşaallah bu hizmet zaman içerisinde gelişerek devam edecektir.

Neler Yeni?
Program %100 WORD uyumlu hale getirildi. Artık programdaki sonuç sayfalarının hepsı birer Word dökümanı niteliğinde. Dilediğiniz gibi kes, kopyala, yapıştır, yazı karekteri stil, font, ölçü değişikliği yapabilecek, isterseniz rtf (zengin metin biçimi) olarak kaydedebilecek ve de dışarıdan rtf ya da txt uzantılı dosyaları programın içinde açabileceksiniz.
Sekme üzerindeki metin içinde Bul-Değiştir fonksiyonuyla metnin içinde arama yapabilecek, bulduğunuz kelimeleri değiştirebileceksiniz..
Programa yazdırma özelliği eklendi. Artık istediğiniz sayfanın yazıcıdan çıktısını alabilirsiniz.
Programa kelime meali eklendi. Herhangi bir Arapça kelimenin üzerine tıkladığınızda üzerinde açılan küçük kutucukta kelimenin mealini görebileceksiniz.
Arama geçmişi özelliğiyle sekmelerde yaptığınız aramaları arama geçmişinden takip edebilir ve bir tıklamayla aramanın yapıldığı sayfaya gidebilirsiniz.
Kuranı Kerim sözlüğüne arama ve kopyalama özelliği eklendi. Artık sözlük içinde de Türkçe ve Arapça arama yapabileceksiniz.
Artık sildiğiniz sekmeleri istediğiniz zaman kurtarabileceksiniz. Herhangi bir çalışmayı kapatmış olsanız bile, eğer kaydettiyseniz, yeniden açtığınızda silinen sekmeleri kurtarabilirsiniz.
Programda kullanacağınız hatim ses paketlerini artık tümüyle indirmek zorunda değilsiniz. Çalma düğmesine tıkladığınızda ses dosyası çalma esnasında indiriliyor ve kaydediliyor. Tekrar çaldığınızda program kayıtlı dosyadan çalıyor.
Sekmeleri programın istediğiniz tarafına yerleştirebiliyorsunuz.
Fihriste çok başarılı bir arama fonksiyonu yerleştirildi. Sonuçlar ayrı başlıklar altında görüntülenebildiği gibi, topluca da görüntülenebiliyor.
Kaydettiğiniz çalışmaları artık birleştirebileceksiniz. Kaydettiğiniz çalışmayı dışarı verebilir, dışarıdan da çalışma alabilirsiniz.
Sık kullanılanlar özelliği geliştirildi. Ve daha hızlı çalışır hale getirildi.
Programa yapışkan notlar eklendi. Sınırsız sayıda yapışkan not alabilirsiniz. Yapışkan notlar zengin metin biçimi formatında kaydedilir. Yapışkan notları bütün çalışmalarınızda kullanabilirsiniz.
Programa internet tarayıcı eklendi. Artık programdan çıkmadan internette gezinti yapabilirsiniz.
Programa fonksiyonel bir kelime işlemci eklendi. Artık dosyalarınızı Word'e aktarmanıza gerek yok. Program içinde tüm ihtiyacınızı karşılayacak bir kelime işlemciyle işleriniz artık çok daha kolay.
Klavye kısayolları.
ctrl+boşluk tuşuyla çalma ve çalmayı durdurma
ctrl+sağ ok tuşuyla sonraki sayfaya geçme
ctrl+sol ok tuşuyla önceki sayfaya geçme
ctrl+yukarı ok tuşuyla önceki ayete geçme
ctrl+aşağı ok tuşuyla sonraki ayete geçme
ctrl+Shift+sağ ok tuşuyla sonraki sekmeye atlama
ctrl+Shift+sol ok tuşuyla önceki sekmeye atlama
ctrl+F tuşuyla Türkçe arama
ctrl+R tuşuyla Arapça arama
ctrl+T tuşuyla Sure no'su ayet no'su ile arama
ctrl+H tuşuyla sekme içinde bulma değiştirme
ctrl+O tuşuyla kaydedilmiş bir çalışmayı açma
ctrl+N tuşuyla yeni bir çalışma açma
ctrl+D tuşuyla kaydedilmiş bir çalışmayı silme
ctrl+S tuşuyla çalışmayı kaydetme
Bütün bu yeniliklerle ve daha sayamadığımız birçok yenilikle buluşmak için hemen Hasenat 5'i indirin. Ve bizi dualarınızda unutmayın.

Ses Dosyaları
Abdussamed
Husari
Davut Kaya

Notlar Bu program windows xp, vista ve 7 işletim sistemleri ile uyumludur. Hasenat 5 kurulum programının içinde Hatim Ses paketi yoktur. Ses dosyalarını dilerseniz isteğe bağlı olarak indirebilirsiniz. Hatim paketlerini çalıştırabilmek için program bilgisayarınızda kurulu olmalıdır. Hatim ses dosyalarını nasıl kullanacağımızı ses dosyaları içerisine not olarak yazdım.

Konu Supremacy tarafından düzenlendi. Düzenleme nedeni: linkler yenilenmiştir

Kategori: Görsel Eğitim

Merhabalar, Sitemizi Ziyaretçi olarak görüntülemektesiniz.
Sitemize üye olmak zorunda değilsiniz ve üye olmanın ek bir avantajı yok. Linklerimizin büyük bir kısmı herkese açıktır. Hemen üst kısımda İndirme Linkleri altında linkleri görebilirsiniz. Eğer illa üye olmak isterseniz Üyelik formu için buraya tıklayın ve üyelik işlemini yapın.
<
  • 9 Yorumu var
  • 0 Konusu var
  • Beğendim
  • 0
20 Nisan 2013 03:17

yavuz580

  • Üye Grubu: Üye
 
ALLAH C.C Razı olsun hocam elinize saglık...

<
  • 46 Yorumu var
  • 0 Konusu var
  • Beğendim
  • 0
19 Nisan 2013 09:11

xyakışıklı

  • Üye Grubu: Üye
 
BÖYLE GÜZEL BİR KONUYA DUYARLI OLDUĞUN İÇİN VE PAYLAŞIM İÇİN TEŞEKKÜRLER ÜSTAT ELLERİNE SAĞLIK ALLAH YAR VE YARDIMCINIZ OLSUN. SİZLERİ EN EMİN VE EN GÜVENİLİR YERE RABBİME EMANET EDİYORUM.HOŞÇA VE DOSTÇA KALIN. :super: :alkis:

Bilgi
Ziyaretçi grubunun yorum yapmasına izin verilmemektedir. (Yorum sistemi kapalı ve bunun için mail atmayınız.)