WarezTurkey » Sıkça Sorulan Sorular - Duyurular » Orjinal Dilinde Filmler için Türkçe Altyazı Nasıl Bulunur ?

Sizinleyiz...
Windows 10 Tüm Sürümler indir
Adobe Cloud Tüm Sürümler indir
Windows 7 Tüm Sürümler Tek DVD
Warezturkey Güncel Duyuru
 
 
 

Orjinal Dilinde Filmler için Türkçe Altyazı Nasıl Bulunur ?

Ekleyen: Supremacy - Tarih: 22-07-2014, 02:52

1
Orjinal Dilinde Filmler için Türkçe Altyazı Nasıl Bulunur ?


2 yöntemle altyazı bulabiliriz;
1 - Filme ait FPS değeri ile
2 - Filme ait sürüm adı ile

Altyazılar için her daim FPS değeri baz alınır. Örneklemeler ile gidelim. Örnek konumuz;
https://www.warezturkey.me/altyazili-filmler/34515-oteki-kadin-2014-brrip-xvid-ac3-turkce-altyazili-tek-link-indir.html


konuda Sürüm: The.Other.Woman.2014.BRRip.XviD.AC3-SANTi & The.Other.Woman.2014.BDRip.x264-SPARKS bilgisini göreceğiz. SANTİ ve SPARKS rip yapan grubun adıdır.

Şimdi öncelik olarak orjinal dilde film düşer ve altyazı beklemeden paylaşılır o nedenle konularda altyazı takip linki verilir. Peki niye ? Altyazı işini gönüllü insanlar yapar. Eğer film popülerse altyazı kısa sürede gelir eğer film popüler değilse altyazı daha uzun süredede gelebilir. Diğer yandan herkes altyazı bekleyecek diye birşey yok. Filmlerin geneli ingilizcedir ve ingilizce bilen bireyin altyazı beklemesine gerek yok. Zaten altyazı için bir garanti söz konusu değildir. Altyazılı izlediğiniz çoğu film bu insanlar tarafından çevrilmiştir. Filmin orjinal dvd yada benzeri medyasını beklersiniz ki o filmin Türkiye'ye gelmeme şansıda var. Aylar, yıllar sürebilir. Alt kısımda siteler bulacaksınız bunlar Türkiye'de altyazı işi yapan gönüllü insanların bulunduğu platformlar. Türkçe altyazı konusunda hizmet veren 2 site bulunur;
turkcealtyazi.org
divxplanet.com


altyazı işinin gönüllü bireyler tarafından yapıldığını bildiğimize göre bir diğer önemli noktada altyazı gereği duymadan filmleri izlemek isteyen kullanıcılardır. Bu nedenle altyazı beklemeden paylaşımları yapılır ve altyazı için takip linki verilir ve buda konuda belirtilir.

Velhasıl örnek konuyu açtık. Konuda filme ait 2 adet farklı sürüm ve 2 adet farklı ekran resmi göreceksiniz. SANTİ yazandan örnekleme ile devam edelim;



File : bu kısımda dosya adını ve videonun uzantısını görürüz. .avi, .mkv gibi
Size : dosyanın boyutunu, filmin süresini ve bitrate değerini görürüz. Bitrate değeri ne kadar yüksek olursa o kadar iyidir. Tabi o sayı yükseldikçe dosya boyutuda yükselir.
Audio : Ses dosyası ile alakalı bilgileri görürüz. Bu kısmı biraz açarsak şöyle bir sıralama yapalım;
1 - mp3 (genel olarak stero olur)
2 - ac3 (değişkendir ancak mp3 formatından daha iyi ses almak mümkündür)
3 - 5.1 (6 kanal sesi simge eder. )

gibi düşük kaliteden yüksek kaliteye göre sıralayalım. Ekran resmine bakarsak örnek konumuzun AC3 ile kodlandığını, 5.1 kanal ve 384 kb/s değerinde olduğunu görürüz. Yani ses bu boyutta olan bir film için oldukça tatminkar. Bunların yanı sıra en sağda yer alan 384 kb/s değeri ne kadar yüksek olursa ses o kadar kaliteli olur. Özetle teknik kısımlar ile kafa şişirmek istemiyorum zira çok detay var. Ses kalitesini sıralarsak şablon yukarıdaki gibidir. Bluray vs. oralara girmedim :D yoksa çok daha kaliteli sesler var.

Video : bu kısımda videonun hangi codec ile işlendiğini, videonun çözünürlüğünü ve FPS değerini görürsünüz.

Örnek konuda videonun FPS değeri;
23.98 görülmektedir

altyazı takip için verilen sayfanın linki;
http://divxplanet.com/sub/m/40076/The-Other-Woman.html


altyazı sayfasına gittiğimiz zaman orada FPS değerlerini görüyor olucaz.



Ekran görüntüsü aldığımız program yuvarlama yapmış yani videonun FPS değeri 23.976 fps şeklindedir. En alt kısımda Türkçe altyazı mevcut. Orada hem FPS değeri tutmaktadır hemde sürüm isimleri.

Şu altyazı örnek konumuz ile uyumludur;
http://divxplanet.com/sub/s/328539/The-Other-Woman.html


Her daim FPS değerini baz almamız gerekir. Zira sürüm ismine aldanıp FPS Değerini gözardı edersek altyazı uyumsuz olur. 23.x olan videoya 25.x fps değerinde olan altyazıyı eklersek uyumsuzluk olur. Diğer yandan altyazı ekleyen kişi uyumlu ripleri yazmayabilir ancak FPS değeri her daim yazılır. Elinizdeki videonun FPS değerini bildikten sonra öncelik her daim bu değerdir.

Yararlı araçlar
K-Lite Mega Codec Pack kodek paketini kullanıyorsanız beraberinde mediainfo programı kurulu gelir. Sağ kliğe bu özellik eklenir. Herhangi bir video dosyası üzerine gelip Mediainfo dersek şu ekran çıkar;


videonun çetelesini gösterir. O kısımda FPS değerini net olarak görebiliriz. Eğer bu kodek paketini kullanmıyorsanız ki mutlak öneririm, Mediainfonun programını indirebiliriz. Alt kısımda yer alan bağlantıyı takip ediniz ve ilgili sayfada sisteminize uygun olanı indiriniz.


Arkadaşlar işin özeti FPS Değeri ilk bakacağınız değerdir. Şuda bir gerçek her film için altyazı bulmak mümkün olmuyor. Gönüllü insanlara saygı göstermek, ilgili sitelerden en azından onlara teşekkür etmek gerekiyor. Zira bu insanlar çeviri karşılığında birşey almıyorlar. Örnek filmde tam 1600 satır var. Türkçe altyazı konusunda destek alabileceğiniz, altyazı bulabileceğiniz siteler bunlardır. Yine altyazı sayfalarında yorum kısmında uyumlu olan diğer sürümler yazılır varsa sorunlar bildirilir.

Kategori: Sıkça Sorulan Sorular - Duyurular

Merhabalar, Sitemizi Ziyaretçi olarak görüntülemektesiniz.
Sitemize üye olmak zorunda değilsiniz ve üye olmanın ek bir avantajı yok. Linklerimizin büyük bir kısmı herkese açıktır. Hemen üst kısımda İndirme Linkleri altında linkleri görebilirsiniz. Eğer illa üye olmak isterseniz Üyelik formu için buraya tıklayın ve üyelik işlemini yapın.
<
  • 31 Yorumu var
  • 0 Konusu var
  • Beğendim
  • 0
23 Temmuz 2014 04:32

elamedi

  • Üye Grubu: Üye
 
Teşekkürler gayet iyi oldu bu bilgi. Birçok şeyi sizinle öğreniyoruz warezturkey ailesi elinize sağlık.

Bilgi
Ziyaretçi grubunun yorum yapmasına izin verilmemektedir. (Yorum sistemi kapalı ve bunun için mail atmayınız.)